Auton peseminen

Autonpesu itse ja omin käsin voi olla paljon rentouttavampaa ja hauskempaa kuin miltä se kenties kuulostaa äkkiseltään. Oman auton peseminen itse säästää yllättävän paljon rahaa, joka muuten kuluisi autopesulan laskuun. Tämän lisäksi se antaa autonomistajalle mahdollisuuden pitää huolta, että pesulla saadaan aikaan varmasti puhdasta jälkeä.

Joissain autopesuloissa käytetään autonpesussa melko voimakkaita pesuaineita, joiden käytössä on aina se pieni riski, että ne vahingoittavat auton maalipintaa. Kun auton pesee itse, tulee silloin varmasti varmistuneeksi siitä, että ajoneuvo ja sen maalipinta säilyvät täysin ehjinä.

Autonpesuun on hyvä varata noin tunti. Tämän lisäksi tarvitaan autolle sopiva pesupaikka. Auton voi pestä itse bensa-asemallakin, mutta monelle mieluisin pesupaikka on oma piha, jossa pesun saa suorittaa kaikessa rauhassa juuri niin huolellisesti kuin itse haluaa. Pesemiseen ei tarvita sen kummempia välineitä lukuunottamatta runsain mitoin vettä sekä letkua. Lisäksi pinttynyttä likaa poistaessa saattaa haaleasta pesuaineesta olla iloa, mutta välttämättömyys se ei kuitenkaan ole. Muita hyödyllisiä välineitä ovat pesuämpäri, pesuhanskat, pesusieni, muutama liina tai pyyhe sekä mahdollisesti harja.

On muutamia vinkkejä, joita aloitteleva autonpesijä ei välttämättä tule edes ajatelleeksi. Yksi tärkeimmistä ohjeista on se, ettei autoa kannata pestä suorassa auringonpaisteessa. Suora auringonpaiste nimittäin kuivattaa auton pinnan nopeasti, jolloin näkyville saattaa jäädä kuivuneita roiskeita. Sijoita auto sen sijaan epäsuoraan valoon tai mieluummin varjoisaan paikkaan. Pidä huoli siitä, että kaikki auton ikkunat ovat kunnolla suljettuja ja tee tarvittvat esivalmistelut ennen varsinaisen pesemisen aloitamista. Esimerkiksi tuulilasinpyyhkijät on hyvä asettaa asentoon, jossa ne eivät ole letkusta suihkuavan veden tiellä. Lisäksi kaikki pesemiseen liittyvät tarvikkeet on syytä asettaa auton läheisyyteen, josta ne on helppo ottaa pesu-urakan aikana käyttöön.

Auton pesemiseen on tekniikoita varmasti yhtä paljon kuin on pesijöitäkin, mutta yleinen nyrkkisääntö autoa pestessä on se, että peseminen kannattaa aloittaa kaikkein likaisimmasta osasta, eli autonrenkaista. Kun ne on suihkutettu puhtaiksi, on helppo siirtyä muihin osiin puhdistamaan autoa ilman, että renkaista roiskuaisi suihkutuksen aikana rapaa auton pintaan.

ADD YOUR COMMENT