Automalleja ja erilaisia autotyyppejä

Nykyään erilaisia automalleja on olemassa huikea määrä. Autovalmistajat tarjoavat ostajille entistä monipuolisemmin eri vaihtoehtoja yrittäessään tyydyttää vaativimmatkin tarpeet. Automarkkinoilta löytyy niin viistoperäisiä autoja, farmareita, coupe-mallisia autoja ja avoautoja. Tuskinpa auton ostaminen jää siis tekemättä vain siksi, ettei kaupasta löytynyt omaa silmää miellyttävää automallia! Autoja ja eri malleja löytyy varmasti jokaiseen makuun.

Katsotaanpa tarkemmin, millaisia malleja autoista nykyään on tarjolla. Seuraavaksi esitellään muutamia esimerkkejä nykyautoissa esiintyvistä tyypillisistä vaihtoehdoista, mutta näiden lisäksi on olemassa kymmeniä muitakin autotyyppejä.

  • Kaupunkiauto: Tämä on yleisesti ottaen pienin autotyyppi. Se on suunniteltu mahtumaan sukkuloimaan kapeillakin kaduilla ja ahtaissa tilanteissa. Pysäköiminen on suorastaan lastenleikkiä tällä autolla. Tässä autossa on lyhyt etuosa ja renkaat on asennettu mahdollisimman eteen. Huonona puolena voidaan pitää tilanpuutetta, sillä autoon ei mahdu kovinkaan paljoa tavaraa. Tunnettuja esimerkkejä tästä ovat monet Hyundait kuten i10 sekä Peugeotin 108-malli.
  • Superminiauto: Tässä automallissa yhdistyvät perheauton tila ja pienen kaupunkiauton helppous. Tämä on Suomessa yksi suosituimmista autotyypeistä ja parhaimpia esimerkkejä tästä ovat huippusuositut Volkswagen Polo, Audi A1 sekä Ford Fiesta. Tähän autoon mahtuu hieman enemmän tavaraa kuin kaupunkiautoon.
  • Viistoperäinen auto: Tämä on jo selkeästi tilavampi vaihtoehto silloin kun etsinnässä on auto, johon mahtuu enemmän tavaraa ja jossa matkustaminenkin on huomattavasti mukavampaa. Viistoperässä auton takaluukku ja takatuulilasi ovat yhdistetty yhdeksi kokonaisuudeksi, joka liikkuu yhtenä osana. Esimerkkejä suosituimmista viistoperää edustavista autoista ovat Mersun A-luokan autot, Honda Civic, Volkswagen Golf sekä Ford Focus.
  • Farmariauto: Lempinimellä “farkku” tunnettu farmari on auto, jota voi hyvin luonnehtia käytännölliseksi valinnaksi. Sen hankkivat usein perheet, joille tilantarve on yksi merkittävä ratkaisija autoa valitessa. Monessa farmarissa on nykyään seitsemän istuinpaikkaa siten, että takimmaiseen riviin on mahdollista lisätä kaksi paikkaa säilytystilan sijana. Esimerkiksi Volvolta ja Opelilta löytyy monia farmariautomalleja, joihin perheet ovat ihastuneet.
  • Coupe: Tämä on tyylikäs kahdella ovella varustettu vaihtoehto, jonka rakastetuimpia malleja ovat esimerkiksi Audi TT sekä Mersun E-luokka. Pienempi koko ja kaksi ovea tarkoittaa vähentynyttä käytännöllisyyttä, mutta toisaalta coupe on auto, jota pidetään todella upeana ulkonäöllisesti.

ADD YOUR COMMENT